gozdni prizidek

gozdni_prizidek_dnevni_del

Lokacija – Location : Ljubljana

Leto – Year : 2010
Površina objekta – Built area : 90 m2

“Gozdni prizidek” iz obstoječega enodružinskega objekta na obronku gozda v širši okolici Ljubljane, ustvari objekt z dvema ločenima bivalnima enotama. Popolna zasebnost bivalnih enot je dosežena z ločenimi dovozi, dostopi in vhodi. Ker zunanja terasa poleti predstavlja pomemben družabni prostor, ima vsaka enota svojo. Obstoječa terasa pripada zgornji enoti, spodnja enota pa dobi svojo teraso v sklopu prizidka. Da ujame čim več sonca je terasa na nivoju zgornje enote a kljub temu od nje povsem ločena. V spodnji etaži se v obstoječem objektu preuredijo kuhinja, spalni in servisni prostori. V prizidku se ustvari velik in svetel bivalni prostor, ki se poleti odpre proti gozdu na jugu. Za zgornjo etažo prizidek pomeni dopolnitev v obliki spalnega prostora, ki se odpira proti gozdu na vzhodu.

“Gozdni prizidek” turns the existing single-family house, situated on the edge of a forest in the larger Ljubljana area, into two separated living units. Complete privacy of the two units is achived with separate driveways and entrances. Considering the fact that the outer terrace in the summer functions as a living room, each unit has it`s private terrace. The existing terrace remains a part of the upper unit, while the terrace for the lower unit is planned within the extension. To enjoy the most sun it is placed in the upper level, but has no direct connection to the upper unit. In the lower floor of the existing building the kitchen, bedroom and service rooms are rearranged. The new extension creates a large and bright living space, that can open into the forest on the south side durring the summer. For the upper floor the new extension provides a bedroom with a view into the forest on the east.